Friday, December 25, 2009

behind those plain grass~


mode :
-doing some revision on dan brown's [deception point]
-blurring about MH-i [ahad ni dah nak pg,gen3 give me some news!]

-thinking my nany still enjoying with her holiday [nek,balik cepat!]
-boring to be the "tunggul kayu" tiap ari at the pool with the children

salam. dah seminggu menghabiskan exam.
i'm still not going anywhere [believe it??]
juz pi shopping2 around this orkid city terchenta
ade sale bonia kat SACC
ade selangor ria kat stadium
ade sushi kat giant
ade nasi briyani sedap kat tesco
jadi usher utk kanak2
"esya,nak marshmallow"

"nanti nak bli burger plak"

"haa..eskrem blum bli ag"
suddenly~
"ok,no junkfood today!"
[silent]
huhu..
"tiap ari makan junkfood! ari ni sume org cuti junkfood!"

[hoho..version kakak garang]

making some calls~

"aku kat KK ni"

huhu.bored enough.noktah

khabar dari hati


di satu malam yang masih muda~

"mia,get me out!"
"the paper was not finish yet"
"but then really miss the time we spend together"
"yup.ask your heart to keep patient.huhu.miss you too dear"

khabarkan pada hati~
>hidup ini sangat butuh pada kesabaran
khabarkan padanya lagi~
>sabar itu punya ganjaran besar
pasti hati merungut,lalu ujarkan padanya
>kita perlu yakin bukan pada janji Tuhan?
pasti hati tak mampu berkata lagi..

"hati,cuba tengok pancaran cahaya itu"
"hampir bukan?"
"tapi ada ranjau yang perlu ditempuh"
"tabahkan hati,kuatkan iman,teguhkan fikiran"


got it?
huhu..think deeply~
life is always 'bout the matter of
great patient>>strong faith>>eternal happiness

soal hati

two words to say~
sabarlah hati..

Friday, December 18, 2009

the end of school

mode :
-blurring minds
-sprakling eyes [juz woke up..huhu]
-juz finished Hlovate's [rooftop rank]
-exploring hugh kennedy's [ the great arab conquests]
-aiming for dan brown's [the lost symbol]
-inspiring own soul

hoho..SPM's finished!
really blur for everything that may come out
:: pray best
:: coz He knows best


the last day of school ~
"cannot wait la.."
"huh.tatau nak ckap pe"
[speechless]

juz nak jot down a few words yg cam best~

" orang-orang yang berjiwa besar sahaja
yang punya cita-cita tinggi
impian mereka tak difahami orang kebanyakan
kerana impian mereka jauh terkedepan
menewaskan impian pelumba
dan..
tukang kejar sekangkang kera harta dunia

mereka berusaha mewujudkan apa yg dicita-citakan
dengan segenap tenaga dan kesungguhan,
bermati-matian deminya
kerana..
impian itulah cita-cita yg paling tinggi dalam kehidupan mereka
dan paling penting,
mereka mampu meraih cita-cita yang mereka canangkan
perjuangan yang mereka lalui sungguh mendambakan kepada
kesungguhan dan kekuatan mental yang luar biasa

bukanlah dicapai dengan menerbitkan
banyak alasan..
kekalahan..
keputusasaan..
tetapi dengan melahirkan
kekutan tekad..
kerja keras..
doa yang setia pada Sang Pencipta Yang Maha Agung

Saturday, September 19, 2009


echot~
update..!! update..!!

haha..lame sungguh aura nak meng'update' tak datang ziarah..
heh, bleh ek??
cerita??
generally..study..study..study...
alhamdulillah TRIAL SPM 2009 SMKA KUALA SELANGOR dah pun tamat...setelah TIGA MINGGU lega tak terkata..
bape paper ek?? erm..12 madah..plus minus..lebih kurang 25-26 papers
overall, ok la..hee rsult tak tau la nanti cane..hope ade improvement..doakan!
urm,rewind blk..ade kot certain paper yang cam tah..haha..
cam sejarah skali dengan syariah..hee..both need a lot of reads!!
rasenye syariah macam telah dianaktirikan oleh sume orang...
actually dah study tapi suatu ketika tak lame dlu la..
so macam tak bape strong compared to sejarah yang memang sehari dua before tu bagi masyi btul-btul..erm, ade beza tak dengan yang dah bace lame dengan yang baru bace sehari dua?? mestila kan?? then nak buat cane?? someone gonna give some ideas??
next,chemistry paper2..huhu even dapat some ideas about the question that will come out,otak still pening-pening lalat nak jawap...sedih je..geram bangat!! jawapan tau tapi tatau cane nak jawap..soalan die markah banyak then kne terang process..fuh..tawakal je dengan ape yang tercatat..ya Allah ya raheem,bantulah hamba-Mu ini..
yang lain-lain math kot..memang la senang tapi need a lot of works! konon nak buat relax-relax je nak avoid careless la konon..biase madah senang ni orang slalu careless je..at last ade question yang tak complete..memang time tu rase nak mengalir je air mata berharga ni..so next time AISHAH BT. ISMAIL calon BC045 A004 kena ingat time paper math kena jaga masa!!!! yang lain-lain ok kot..insyallah..

Sunday, August 23, 2009

:: AHLAN YA RAMADHAN ::

sedang asyik menghitung hari-hari menghadapi perang SPM yg dahsyat itu..

"eh..eh!!"
"nape? nape?"
"awak, dia dah datang la..~!"
"ha'ah la~"
"hari tu tengok kalendar macam lambat je lagi"
"tu tengok kat luar tu.."
"wah~!!"
"cantiknya~"

AHLAN YA RAMADHAN!!!

Sunday, July 26, 2009

melakar cinta

salam 'aleyk

lama sungguh tak meng'update' ruang ini.
setakat menjengah masuk dan sekilas pandang.
"mutaiyam tak up8 ag lar"

urm..apa yang istimewa hingga tak punya waktu?
entah diri ini kurang pasti
apa yang penting tiap detik
perlu dikuatkan semangat+taqwa+IMAN

langkah ini terus digugah dengan dugaan dan ujian
rindu pada teman-teman di ruang penuh tarbiyah
langkah ini harus gagah!
sebetulnya saya kangen banget pada teman-teman
ya! mungkin perlu ditajdid semangatnya
memang kita kadang rasa seperti sudah arif dengan semuanya
tapi jangan kita lupa
kita ini insan biasa
yang masih punya kelemahan
yang masih punya kekurangan
sesekali bersama teman-teman
berbincang apa jua bidang
malah mungkin setakat bergurau senda
sudah cukup memberi semangat pada diri

ya Allah~sampaikan pada mereka salam rinduku ini!!

sebetulnya seorang sahabat yang jauh di mata
pulang ke tanah air
tapi malang
mungkin sudah ditakdirkan
pertemuan kami bukan dalam percaturan-Nya

baru teringat banyak lagi sahabat-sahabat yang akan terbang merata
tak kurang sahabat-sahabat yang mengorak langkah ke menara impian
masing-masing sudah mula sibuk dengan dunia sendiri

p/s : pohon doa kalian,saya kedemaman lagi..huhu

"awk ni tnsyen nih"
"demam lme plak tu"
"tu lar~minum air water cooler ag"
"budak2 uh watpe kat awk smpai cani?"

Wednesday, June 10, 2009

the second week


Cuti yang diberi selama dua minggu. Minggu pertama sudah ku usaikan. Pulang sedikit lewat ke rumah atas sebab kelas tambahan bagi pelajar-pelajar SPM dan PMR. Sedikit malang kerana otak sudah tidak terfokus lagi untuk belajar. Cuma beberapa subjek yang berjaya menambat hati terutama add math! Hihi tatau kenapa madah ini semakin mendapat tempat di hati. Pastinya madah lain kedengkian..kisah cinta bersama buku-buku yang cukup membahagiakan..

Perancangannya minggu kedua ini untuk lebih serius bersama buku-buku tercinta..!

checklist :

  1. project paper add math
  2. nota quran sunnah
  3. revision biology form4
  4. hafazan quran sunnah
  5. exercise on a few main chapters of add math
  6. notes for main chapters of chemistry in form4

Saturday, April 4, 2009

di kuale!!


"erm..lala~"
"akak nk ikut ke?"
"heh bleh ke?"
"nah! kol ustzh"

adeh..sebetulnya saya tidak merancang langsung untuk ke sana! ya! kalau itu sudah takdirNya saya memang ke sana juga cuma dalam jangka masa tidak sampai satu jam untuk buat keputusan! perjalanan yg sangat menyeronokkan!! bertemu insan-insan berharga dalam hidupku! menghirup air kelapa yg sejuk banget! terasa alirannya menempuh tekak yg sakit kerna batuk tak sudah..haha! maka terjadi lah gabungan batuk dua insan yg gatal nak minum air sejuk walau tahu masing-masing tak sihat =) berlatar kan sungai kuala kangsar yg damai..dengan laksa kuale yg unik! pengalaman indah merangkak, meniarap menempuh sungai di dalam gua!

"heh bleh ke ni?"
"tak takut?"
"tahi kelawar banyak tau!"

akhirnya..berjaya mengeluarkan diri dari gua selepas berhempas pulas selama hampir 2jam bergelap!

bermesra dengan insan berharga..huhu windu adeq!
p/s : esok-esok jmpe ag ek!

nak pg lagi!!!!

kangen banget dong!!


p/s : tym ade org conteng buku ni cam geram gak..tp lame2 rase cumil plak! haha..and skang rse rindu plak..erm..hati manusia mmg begitu..anyway i really missed the writer!!

Tuesday, March 17, 2009

versi : bersawang + kenyang paracetamol


assalamualaikum w.b.t.
adeh..bersawang sudah laman ini.
komitmen bersama sekolah memaksa diri untuk mengabaikan ruang ini seketika
heh yang akhirnya membawa diri kekenyangan dengan paracetamol
bulan ini sahaja, 40biji mungkin sudah ditelan oleh insan bernama aishah ini
bersama berpuluh biji lagi ubat-ubat lain dengan ditambah satu suntikan.
eheh belum pernah kenyang dengan ubatan.
huh! berazam untuk kembali cergas! mohon doa kalian~
timbul rasa bengang dan menyampah dengan sakit-sakit
yang menghalang diri bergiat cergas.
cuti yang muncul tiba ini sebenarnya seiring dengan cuti sakit yang diperoleh
sedikit segar selepas beberapa kali mendapat cuti rehat.
urm..mengajar diri untuk merasa belas kasihan pada diri sendiri
yang dilanyak seperti robot

Thursday, January 29, 2009

 
to the fullest of life. - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords