Saturday, August 13, 2011

random.

nak tahu satu rahsia tak?

.......

:)


i used to draft my post before i publish it.
and i have a folder to save all the draft.
but i just realized that it's been a long time i don't draft my post.

kenapa?


sebab selalu random je type apa yang terkeluar dari akal.
and yes, i've been more honest bila tulis blog.


tapi kenapa dah lama tak type draft dulu?
sebab dah lama tak penuh emosi.
sebab lebih prefer untuk cari distraction dari layan emosi pelik-pelik.
sebab BANYAK kerja nak kena buat.




"beb, i'm surprised and scared of something la"

"then what is it, tell me"

"i think i'm fall into someone but i'm afraid and i don't think i would go for it"

"there you go, good then. have fun with your life first and reach everything that you want to do for yourself, enjoy with your friend. and you have me!"


off things here and there.

prepare yourself the best for the worst.
at least you wont regret.


when someone remind you something,

"no aishah! awak bukan budak biasa-biasa!"

huiyoooo rasa macam kena tengking. lepas tu kedip-kedip mata sebab terkejut. yes, siapa kata aishah budak biasa-biasa and sangat sakit hati bila ada orang seems like nak layan kita macam budak biasa-biasa. cover cool cepat-cepat. jangan cepat naik angin, jangan cepat melatah. chill beb~

lepas tu buat gaya ala-ala budak nerd.lurus bendul.
bila orang dah kenal baru dia tahu.hehehe

then sambung,

" i wish to have someone yang boleh create the biah"

"dia kan ada :)"

"gatai no!!!"

ehe.kotak lagi dua minggu sampai.makan kenyang-kenyang.nanti balik bawak nasi minyak.haha


semalam,
bila on the way rushing ke kelas terserempak dengan resident staff. kau tu dah la JPK, agak-agak la nak potong ustaz then bla camtu je tapi nak tegur segan sebenarnya.haha *sejak bila segan.tak segan cuma pemalu sikit bila nak tegur orang especially lelaki and akan kecewa bila bagi salam tapi rupanya suara tak cukup kuat and dia tak perasan kita bagi salam.uhu.

so semalam,

"assalamualaikum ustaz, puan nini" sambil lambai tangan.
*cool la tu kononnya.dalam hati segan.

"eh aishah! apa khabar kamu" balas ustaz
"cantiknya aishah hari ni" tegur puan nini
"aishah memang cantik" balas ustaz lagi

dalam hati nak cover potong ustaz sebenarnya and tiba-tiba rasa ustaz and puan nini ni cam rabun sebab tak nampak ke saya yang tembam ni.haih


tiba-tiba rasa bagus juga ustaz tegur camtu. rasa semangat sikit pergi kelas.hahaha.
even sebenarnya memang berkobar nak pergi kelas sebab masuk chapter baru yang best!

"sha, ko ni semua pasal MAT112 ko gila an. ko tau tak budak akaun lain cam slow bila link dengan MAT112"

"aku rasa an, aku je yang tak cope lagi dengan FAR ni. sebab MAT and MAF aku suka gila kot. siap ketagih lagi"

"ko ni ape la, FAR la best, sikit-sikit je, journal, ledger tu je, ni lagi susah nak buat table bagai"

"maksudnya FAR lagi senang la dari MAT and MAF?"

"bagus la camtu, shud be aku boleh hebat FAR la kan? hoyeahhh!"

FAR oh FAR~
izinkan aku melamar cintamu duhai FAR.
hahaha.






rindu nak baca tafsir quran.
then discus macam tengah ada gosip hot.
it's a cool stuff bila boleh relate ayat quran dengan surrounding kita.
yes, of course la!
quran itu mukjizat sepanjang zaman kan.



"betul,memang susah laling, tapi ujian hebat untuk orang hebat and awak orang hebat!"

bila mengaduh akan letihnya saya kepada laling.
laling saya adalah seorang wanita yang hebat saya kenal dari tingkatan 1*eceh wanita gitu
ya, kami bercinta dan bercita mahu berpimpin tangan melangkah ke syurga

sampai dulu pernah,

"siapa laling tuh??"

haha.jeles la tuh. jeles la tuh!


tapi dia dah bakal jadi milik orang.sobs.sobs.




2 comments:

Zala Wajik said...

memang cool bila boleh relate ayat quran dengan surrounding kita.

tapi tak cool langsung bila masa yang sepatutnya ada untuk buat tu habis dengan cerita-cerita duniawi.

HUMAIRA' said...

righto wafa'!

sedih kan kalau ingat balik shud be tadi aku dah habis 2 juzuk dah dari borak sia2 gosip tah pape duniawi ni.uhu

 
to the fullest of life. - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords