Thursday, September 8, 2011

spending 50 hours away from campus : meeting the inspirations


an escapism to KL :)


puas melelahkan diri dengan assignment dan test yang menggunung.
lari kejap finding some distraction.
the so-called distraction which inspires me much!

great thanks to mia, insan and nurul ilham :)

before pergi, semangat settlekan semua kerja. *kalau tak mesti malas-malas je nak buat.
alhamdulillah perjalanan yang dimudahkan. i enjoy the journey :)

overnite at mia's as kak adah nak kawin this weekend tapi tak dapat datang, so datang awal sikit dengan harapan nak tolong-tolong tapi dapat tolong basuh pinggan je and teman ade budak nakal tidur :)

"haa, bagus la aisha datang, xde la nanti budak tu menyemak kat bilik kte"

meeting the old friends. insan and ilham. eheee.
jangan gaduh-gaduh. tak comel! :P

travel dengan fikiran melayang berfikir tentang group assignment yang ditinggalkan.
conference through phone. well done girls! korang memang hebat! azrein, sarah and dian :)
sambil-sambil menunggu orang, bus, train, flight, discuss assignment through phone!
and at last, everything settled! *kena sujud syukur ni!


he's someone i adore so much dari dulu.following his blog
but as usual i always prefer to be a silent reader.
first time jumpa di dewan muzium shah alam suatu ketika dahulu.
then pernah beberapa kali bertegur di sekitar kampus.
juga sekali dua bergambar jika ada majlis anjuran universiti.
beberapa kali bertamu dalam majlis perkongsiannya.
berbual sesekali dengan isterinya jika berjemaah di masjid dan di ofis.

prof. dr.muhd kamil ibrahim :)

beliau telah berhijrah ke madinah bersama keluarga.
sangat terasa kehilangannya di bumi segamat.
Allahu yusahhil alaykum!
moga diiizinkan Allah bertemu lagi di lain waktu dan ketika.

i got a sudden, killer question.

"aisha blaja pandai tak? CGPA berapa?"

"hurm? ouh adalah sikit 3.**"

"belajar rajin-rajin ok? maintain pointer "

i guess it's a kind of encouragement to further until phD.
insyallah prof :)


yeah. perjalanan dan pengalaman hidup sangat memberi pengajaran kepada kita.
perhaps it's the true teacher of life.
everyone of us may have different experiences.
macam pernah dengar suatu masa dahulu,
antara shortcut untuk dapat ilmu adalah melalui perkongsian pengalaman dengan orang lain.

so guys, do share!

p/s : i got a nice meeting with kak sara and the twin! :)
i think i should put away a few inc dari tahan segan tu. ehee

"i rasa muka i dah kempis balik"

"i tahu.."

grrr. *kantoi




1 comment:

ana AuNi said...

ur twin comel! haha.. :P
u are so awesome aishah!!
proud to be ur friend.. ^_^

 
to the fullest of life. - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords