Tuesday, February 5, 2013

cause heaven's where her heart is


Dalam resah, dalam gundah, ku ingatkan diri orang beriman itu tenangnya dia dalam apa jua keadaan sekali pun. Meyakini bahawa segala sesuatu adalah yang terbaik seperti yang tersurat dalam takdir-Nya. Berusaha sehabis mungkin dan menyerahkan segalanya pada Allah. Jatuh bangun hidup ini banyaknya memberi pengajaran kepada kita untuk renungi dan berfikir. Apa pun semuanya akan kembali pada Allah. 

Kembali berpegang pada tugas utama, menjadi anak yang solehah menyejukkan mata mak abah, dalam susahnya tidak berputus asa, dalam senangnya berkongsi. Menjadi pelajar yang gigih berusaha biar terpaksa merangkak demi kejayaan. Menjadi ummi terbaik dalam memikul amanah mendidik umat muhamad. Menjadi isteri terbaik di samping jodoh yang ditetapkan. Menjadi daie hebat yang terus berjuang meski di tenang kejahilan masyarakat.

Hidup ini cuma sebentar. Hari esok mungkin kita akan dipanggil pulang. 

Ramai yang menjadi saksi hidup ini. Ramai yang tahu jerit perih hidup seorang hamba ini. Cuma mungkin lebih baik tidak dicatat kisah hidup yang kelam dan derita agar lebih fokus pada masa depan yang membawa seribu peluang dan sinar harapan. 

Kalian yang pernah hadir tidak sekalipun disesali meski ada yang mencoret luka dalam di hati. Hari-hari yang berlalu pastinya mematangkan kita. Menjadikan kita lebih dewasa. Moga dengan itu lebih membuka mata hati kita untuk selalu merenung dan muhasabah kehidupan kita yang cuma sebentar di dunia ini. Moga nanti berjumpa lagi di syurga kelak. 

No comments:

 
to the fullest of life. - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords