Thursday, March 5, 2015

Inspirasi dari sekecil

Alhamdulillah segala puji bagi Allah yang mengizinkan segala sesuatu yang terjadi di muka bumi ini. Masuk bulan ketiga manusia kecil ini berada di sampingku. Mula bertambah agenda harian dan lebih penting mula bertambah amanah yang akan dipertanggungjawapkan kepadaku di akhirat nanti.

Manusia kecil ini bukan semata penyeri rumah tangga. Bukan semata harapan di hari tua. Bahkan lebih dari itu. Manusia kecil yang sebahagian dari umat Rasulullah, amanah untuk mendidiknya menjadi sebaik umat, juga khalifah Allah di muka bumi ini.

Pergh cakap macam pumpang sangat je kan. Tapi takpelah tak salah pun bercita-cita tinggi. Angan-angan atau cita-cita itu tak pernah mengganggu orang lain kecuali orang yang dengkikan kita. Angan-angan atau cita-cita itu tak pernah memburukkan bahkan memotivasikan.

37 minggu tempoh mengandung yang alhamdulillah tiada alahan yang pelik. Tak tahu nak kata teringin pisang goreng dikira mengidam ke tak. Ada sekali dalam bulan Ramadhan berat badan turun hampir 2kg, seronoknya masa tu konon badan makin kurus. Rupanya ibu mengandung tak boleh turun berat badan. Sampai due date rasa macam penguin terkedek-kedek jalan. Malam nak bersalin tu sakit dia bukan main lagi. Ingatkan sakit pinggang biasa. Air ketuban pecah pun confirm tak confirm. Haha. Kelam kabut contact orang sana sini. Alhamdulillah malam tu sempat rengek kat zauj nak makan kat restoran turki depan rumah. Berbekalkan tenaga dari kambing bakar malam itu la daku memerah tenaga mengeluarkan si kecik. Wahai ibu-ibu silalah menimba ilmu dengan sebaiknya.

Bila menulis kali ni rasa nervous pulok. Rasa macam tengah bagi speech atas stage gitu ha. Takpe at least kita mencuba kan, tak gitu? Haha hopefully boleh improve from time to time.

Moga ada manfaat untuk kita semua

No comments:

 
to the fullest of life. - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords